Loading icon

Nejlepší výběr pro cestovatele Malacca

Jen málo míst se může naskládat do bohaté historické tapisérie, kulturní rozmanitosti a trvalého kouzla Malacca. Tento malajský městský stát je prosperujícím tavicím kotlíkem tradic, podtrženým zajímavou minulostí. Nejlepší útočiště pro neohrožené průzkumníky v Malacce – od historických památek po přírodní místa – se přezdívá městu, které musíte vidět.

Historie Malacca

Malacca, založená v roce 1400, se stala kritickým námořním a obchodním centrem v jihovýchodní Asii. Když v roce 1511 přišli Portugalci, zahájili novou éru, která výrazně přetvořila město. Později zanechaly své nesmazatelné stopy další zahraniční vlivy, jako jsou Nizozemci a Britové. Dnes je toto místo světového dědictví UNESCO dokladem bohatého multikulturního dědictví města.

Pevnost A'Famosa

Začněte svou cestu po Malacce v čase u pevnosti A'Famosa, jedné z nejstarších dochovaných evropských architektonických památek v jihovýchodní Asii. Jeho osamocená brána, Porta de Santiago, stojí jako jediná část pevnosti, která zůstala dodnes. Pevnost je jen kousek od města a je nutností pro každého, kdo se zajímá o historii.

Kopec svatého Pavla

Následujte svůj historický průzkum a vydejte se na túru na kopec sv. Pavla. Na vrcholu najdete chátrající ruiny kostela svatého Pavla, který postavili Portugalci ve 20. letech 16. století. Kopec nabízí 360stupňový panoramatický výhled na Malacca, což z něj dělá sen cestovatele. Vydejte se na tento historický kopec pomocí tohoto odkazu na mapu Google.

Jonker Street

Pro živou směs kultury a obchodu je Jonker Street vaší volbou. Tato rušná ulice je páteří čínské čtvrti Malacca a ožívá zejména o víkendových nocích díky slavnému nočnímu trhu. Projděte se uličkami a setkejte se s řadou obchodů prodávajících starožitnosti, oblečení, jídlo a místní řemeslné výrobky.

Palác sultanátu Melaka

Pokud vás zajímá královská malajská historie, pak Melaka Sultanate Palace musíte navštívit. Tato dřevěná replika paláce z 15. století zobrazuje širokou škálu artefaktů a podrobností o starověkém sultanátu Malacca.

Ubytování v Malacca

Odvětví pohostinství v Malacca je vhodné pro cestovatele s různými preferencemi a rozpočty. Město má vše od luxusních hotelů po ekonomické penziony. Důrazně doporučujeme návštěvníkům porovnat nabídky hotelů v Malacca, aby našli svou ideální polohu.

Casa del Rio

Pro prvotřídní zážitek z ubytování Casa del Rio zachycuje auru portugalského vlivu Malacca ve své architektuře a službách. Navíc ke své poloze u řeky zajišťuje klidný pobyt.

The Pines

V kategorii střední třídy nabízí The Pines vynikající kombinaci pohodlí a cenové dostupnosti. Má výhodnou polohu v blízkosti centra města pro snadný přístup k mnoha atrakcím.

Penzion Layang Layang

Levný cestovatel najde Layang Layang Guest House velmi vstřícný. Tento penzion, který se nachází v tradiční čínské prodejně, dává návštěvníkům skutečnou chuť tradiční atmosféry Malacca.

Objevování Malacca

Malacca je pokladem, který čeká na objevení, s obdivuhodnou směsí kultury, historie a kulinářských specialit, které se vám budou líbit. Zachycuje podstatu Malajsie a nabízí pohled do fascinující éry minulé. Jako vždy, tam, kde je k vidění tolik úžasných věcí, je klíčové upřednostnit to, co nejlépe vyhovuje vašim zájmům. Koneckonců, výběr každého cestovatele se může lišit – ale Malacca zajišťuje, že pro každého je něco speciálního.