Loading icon

Syv steder å besøke på Zakynthos

Turkis hav, fargerike blomster, hvite strender, mystiske grotter og dykking med havskilpadder. Zakynthos, den tredje største øya i Det joniske hav, tilbyr alt dette og mer. Artikkelen samlet syv steder som turister ikke bør gå glipp av når de besøker Zakynthos.
Erfarne reisende foretrekker å bestille hotell i Hellas på forhånd på nettet, sammenligne priser, vurderinger og anmeldelser. For eksempel, i Zakynthos kan du bestille The Lesante Luxury Hotel & Spa fra 144 euro per natt.


1. Xigia - naturlig feriested
Du vil lukte havet før du ser det. Takket være svovelet som finnes i vannet, har stranden Xigia blitt til et naturlig svovelholdig sjøbad. På vei til den nordlige delen av øya kan du slappe av på en liten rullesteinstrand med typisk melkeaktig sjøvann. Bare husk at dette er et naturlig feriested, temperaturen på kildene er ikke regulert på noen måte, så vær forberedt på temperaturer rundt 18°C.
2. Buchali - fantastisk utsiktspunkt
Under ruinene av en venetiansk festning, på stedet der historien til hele øya ble skrevet, ligger landsbyen Buchali, som tiltrekker seg besøkende med sin unike beliggenhet. Fra dette punktet åpner en vakker utsikt over hovedstaden Zante og hele bukten seg. Utsikten fra veggene til den venetianske festningen eller fra terrassen til en av de tradisjonelle tavernaene er virkelig imponerende. I tillegg til den vakre utsikten har Bouchali et friluftsteater, Sjøfartsmuseet og Agios Georgios Filicon-kirken.



3. Strofades – flytende øyer
Stamphani og den litt mindre Arpia-øya, med en liten høyde på bare 10 meter, ser ut til å flyte på havoverflaten når de sees langveisfra. Takket være denne optiske illusjonen kalles de "flytende øyer". Men bare tanken på at den dypeste havgraven i Middelhavet ligger bare noen minutter unna gir gåsehud. Inussa-depresjonen når en utrolig dybde - mer enn 4,5 km.
Hvis du vil ha fred og ro, er flytende øyer det perfekte valget. De tilbyr overnatting for utallige fugler og bare noen få dusin innbyggere i det befestede bysantinske St. Dionysius-klosteret.

4. Marathonisi – hjemmet til vogngiganten
Marathonisi-holmen, som ligger sørøst på Zakynthos, er populær for den sjeldne kjempeskilpadden – Caretta, som er på listen over truede arter. Hvert år flokker individer seg til stranden i nærheten av Laganas for å legge eggene sine, men av tusen eller så er det bare et lite antall som overlever. Folk prøver å maksimere sjansene for å overleve, så det tas spesielle tiltak i hekkesesongen. Enkelte deler av stranden er forbudt, offentlig transport og kunstig belysning er begrenset. Du kan også svømme med gigantene i Marathonis. Det er få steder på jorden hvor du kan dykke med skilpadder, som kan bli opptil én meter store og veie imponerende 150 kilo. I tillegg til vogner er det en sjanse til å finne andre representanter for undervannsriket: krabber, kråkeboller, maneter eller sjøstjerner, og i sjeldne tilfeller til og med delfiner. Turtle Island kan nås med båt fra de nærliggende feriestedene Agios Sostis eller Laganas.


5. Navagio er den mest fotograferte stranden
Du vil ikke finne en eneste reisebyråkatalog som ikke inneholder den beryktede  Navagio strand. Massive klipper, hvit sand, asurblått hav og et rustende skipsvrak på sanden gir et fantastisk landskap, så det er ingen overraskelse at det er et populært sted for fotografer ikke bare på Zakynthos, men i hele Hellas. Men for noen tiår siden var ting annerledes. Det er vanskelig å forsone seg med mangelen på en dramatisk historie rundt forliset, full av hensynsløse pirater og gullkister. I mellomtiden var det ikke akkurat et sjørøverskip, men en smuglerbåt, som ble vraket på kysten først på begynnelsen av 1980-tallet på grunn av en motorhavari. Inntil nylig var det ikke bare noen sunkne skip på stranden, men hele landskapet på stranden har endret seg. Opprinnelig var området en liten steinete strand, som skylder sitt nåværende utseende til erosjon og jordskred. Han begynte ikke bare å glede turister med utseendet sitt, men også en oase av fred for sjelen. Den er imidlertid ikke tilgjengelig fra fastlandet. Hvis du vil nyte denne naturlige skjønnheten, må du komme dit via vann. Du kan også ta en vanntaxi fra den nærliggende byen Purto Vromi eller store cruiseskip som har avgang fra havnen i hovedstaden eller Ag Nikolaos Volimon.

6. Blå grotter
Et sted hvor naturen igjen viste seg fra den beste siden. Kalksteinsklipper, forlokkende former og lysspillet som får grottene til å leke med alle nyanser av blått. For å utforske grottesystemene er det best å bruke små båter fra havnen i Ag Nikolos Volimon eller fra fyret ved Skinari Cape. I motsetning til de store cruiseskipene som går fra hovedstaden, kan du reise til hjertet av grottene på en liten båt. Ideell tid for dagtid – morgen, når solen er bak deg, og fargene i hulene er de lyseste!

7. Volimes - en landsby glemt av tiden
Som i hele Hellas er historien til Zakynthos gjennomsyret av mytologi. Ikke rart at gudene Apollo og Artemis, ifølge teorier, også likte å bo i slike skjønnheter som denne øya byr på. Selv nå er Zakynthos et av de beste stedene å bo. Under besøket ditt, sørg for å besøke den glemte Volimes landsbyen, som er kjent Historien til fjellandsbyen Volimes går tilbake til 1400-tallet, den har mer enn tusen innbyggere og er det administrative sentrum av distriktet. I tillegg til den lokale folkelige arkitekturen dominert av kirker med typiske kirker. l klokketårn (f.eks. kirken g. Spirdonas), gir vindmøllene farge til landskapet. Landsbyen ble imidlertid kjent for sine myke oster ("ladytyri"), kniplinger, veving og salg av tradisjonelle landbruksprodukter.