Loading icon

Șapte locuri de vizitat în Zakynthos

Marea turcoaz, flori colorate, plaje albe, peșteri misterioase și scufundări cu țestoase marine. Zakynthos, a treia insulă ca mărime din Marea Ionică, oferă toate acestea și multe altele. Articolul a adunat șapte locuri pe care turiștii nu ar trebui să le rateze când vizitează Zakynthos.
Călătorii experimentați preferă să rezerve online un hotel în Grecia în avans, să compare prețurile, evaluările și recenziile. De exemplu, în Zakynthos, puteți rezerva The Lesante Luxury Hotel & Spa de la 144 de euro pe noapte.

>


1. Xigia - stațiune naturală
Veți mirosi marea înainte de a o vedea. Datorită sulfului conținut în apă, plaja Xigia s-a transformat într-o baie de mare sulfurică naturală. Pe drumul către partea de nord a insulei vă puteți relaxa pe o mică plajă cu pietriș, cu apă tipică de mare lăptoasă. Rețineți doar că aceasta este o stațiune naturală, temperatura izvoarelor nu este reglată în niciun fel, așa că fiți pregătiți pentru temperaturi în jur de 18°C.
2. Buchali - punct de vedere uimitor
Sub ruinele unei cetăți venețiane, pe locul unde a fost scrisă istoria întregii insule, se află satul Buchali, care atrage vizitatorii prin locația sa unică. Din acest punct se deschide o priveliste frumoasa asupra capitalei Zante si a intregului golf. Priveliștea de pe zidurile cetății venețiane sau de pe terasa uneia dintre tavernele tradiționale este cu adevărat impresionantă. Pe lângă priveliștea frumoasă, Bouchali are un teatru în aer liber, Muzeul Maritim și Biserica Agios Georgios Filicon.



3. Strofades - insule plutitoare
Stamphani și insula puțin mai mică Arpia, cu înălțimea sa mică de numai 10 metri, par să plutească la suprafața mării când sunt privite de departe. Datorită acestei iluzii optice, ele sunt numite „insule plutitoare”. Cu toate acestea, simplul gând că cel mai adânc șanț din Marea Mediterană este la doar câteva minute distanță dă pielea de găină. Depresiunea Inussa atinge o adâncime incredibilă - mai mult de 4,5 km.
Dacă doriți pace și liniște, insulele plutitoare sunt alegerea perfectă. Acestea oferă cazare pentru nenumărate păsări și doar câteva zeci de locuitori ai mănăstirii fortificate bizantine Sf. Dionisie.

4. Marathonisi - casa gigantului Carage
insulita Marathonisi, situată în sud-estul Zakynthos, este populară pentru broasca țestoasă uriașă rară - Caretta, care se află pe lista speciilor pe cale de dispariție. În fiecare an, indivizii se îngrămădesc pe plaja de lângă Laganas pentru a-și depune ouăle, dar din aproximativ o mie, doar un număr mic supraviețuiește. Oamenii încearcă să-și maximizeze șansele de supraviețuire, așa că se iau măsuri speciale în timpul sezonului de reproducere. Anumite secțiuni ale plajei sunt interzise, transportul public și iluminatul artificial sunt limitate. De asemenea, puteți înota cu uriașii în Marathoni. Există puține locuri pe Pământ în care te poți scufunda cu țestoase, care pot crește până la un metru și pot cântări 150 de kilograme. Pe lângă trăsuri, există șansa de a găsi și alți reprezentanți ai regatului subacvatic: crabi, arici de mare, meduze sau stele de mare și, în cazuri rare, chiar delfini. La Insula Țestoasei se poate ajunge cu barca din stațiunile din apropiere Agios Sostis sau Laganas.


5. Navagio este cea mai fotografiată plajă
Nu veți găsi un singur catalog de agenție de turism care să nu prezinte infamul  Navagio Plaja. Stâncile masive, nisipul alb, marea azurie și o epavă ruginită pe nisip creează un peisaj uluitor, așa că nu este surprinzător că este un loc popular pentru fotografi nu numai în Zakynthos, ci și în toată Grecia. Cu toate acestea, cu câteva decenii în urmă lucrurile erau altfel. Este greu să te împaci cu lipsa unei povești dramatice în jurul naufragiului, plină de pirați nemiloși și cufere de aur. Între timp, nu era tocmai o navă de pirați, ci o barcă de contrabandiști, care a fost distrusă pe țărm abia la începutul anilor 1980 din cauza unei defecțiuni la motor. Până de curând, nu numai că nu existau nave scufundate pe plajă, ci și întregul peisajul plajei s-a schimbat. Inițial, zona a fost o mică plajă stâncoasă, care își datorează aspectul actual eroziunii și alunecărilor de teren. A început nu doar să încânte turiștii cu aspectul său, ci și o oază de liniște pentru suflet. Cu toate acestea, nu este accesibil de pe continent. Dacă vrei să te bucuri de această frumusețe naturală, va trebui să ajungi acolo pe apă. De asemenea, puteți lua un taxi pe apă din orașul din apropiere, Purto Vromi, sau marile nave de croazieră care pleacă din portul din capitală sau din Ag Nikolaos Volimon.

Volimes sat, care este cunoscut în principal pentru meșteșugurile sale tradiționale.Istoria satului de munte Volimes datează din secolul al XV-lea, are peste o mie de locuitori și este centrul administrativ al raionului.Pe lângă arhitectura locală vernaculară dominată de biserici cu typica. l clopotnițele (de exemplu, biserica g. Spirdonas), morile de vânt adaugă culoare peisajului. Cu toate acestea, satul a devenit cunoscut pentru brânzeturile sale moi ("ladytyri"), pentru fabricarea dantelăriei, țesutul și vânzarea produselor agricole tradiționale.